Kolumne

212„Sine, nemoj da suza djevojačka padne na tvoju sreću“, govore očevi i majke kad momci ostavljaju svoje odabranice i krenu drugim putem. „Naći će drugog“, odvraćaju momci i žene se novom, uzbudljivom djevojkom koju su odjednom otkrili. Ne potopi ih more isplakanih suza onih što su iščekivale bračnu sreću s njima. Osvrnu se samo kad loše krene, kad se ispriječe kušnje i teškoće, osvrnu, zastanu, sjete se milih lica, uzdahnu i nastave. A što je sa ostavljenim momcima? Liju li suze u potaji, budući da ih od rođenja uče kako su jači spol koji ne kuka i ne plače, ili mirno nastave kroz život čekajući onu pravu, dostojnu ljubavi.

Više...

 bozic 2Snijeg je nečujno padao i Svetu noć činio još svetijom i tišom. Tek postavljena ulična rasvjeta pojačavala je čaroliju. Rojevi pahuljica slijetali su na krovove, dvorišta, staze, ogoljele grane voćnjaka i drvo reda, automobile i prve misare. Polazilo se na polnoćku pješice kao po nepisanom pravilu starih vremena. Niko je čuvao vrance i drvene saonice za odlazak u crkvu. Samo bi zima bez snijega spriječila radosnu vožnju, smijeh i zvonjavu praporaca.

Više...

Rodni listIzreka nas uči kako je u ratu i ljubavi sve dopušteno. Pobjednici slavodobitno prilaze trijumfalnim kapijama, a poraženi dugo osjećaju gorak okus neuspjeha. Neki ne prebole nikad. Ljubavna bojišta poprišta su malih lukavstava, prijevara i dovitljivosti kojim se stiže do cilja. Samo prave ljubavi ne poznaju stranputice. One se rađaju i rastu vođene božanskom silom, obilježene zajedništvom u dobru i zlu, na zemlji i nebu.

Više...

Više članaka...

Stranica 1 od 2

Početak
«
1

Drustveni servisi

twitter

Sponzori stranice

olimpik

in7

mjesna-zajednica

Anketa

Kakva vam je nova stranica sela Bok?